התגובות שלי בפורום
-
מאתתגובות
-
דניאלקמשתתף
כותרת: 51.1
היו לך 99 שאלות, חלקם היו שווים יותר מנקודה אחת(כוכביות והשאלה הפתוחה).דניאלקמשתתףכותרת: פששש, הפרשים של נקודות ספורות…
עכשיו זה בד"כ השלב שבו אתה מתחבט עם עצמך – למה לא קראתי את השאלה ההיא עד הסוף, או – למה לא שמתי לב שכתוב שם ככה ולא ככה, אל תעשו את זה
הכל איך שזה היה אמור לקרות, וגם הטעויות השטותיות זה חלק מהמבחן.דניאלק, עם הרבה שכנוע עצמי
דניאלקמשתתףכותרת: חחחח, זה לא ממש משנה למי שבעשיריה
פשוט ממיינים את הציונים של האנשים, וככה יודעים את מספרי הנבחן של כל מי בעשיריה הראשונה.דניאלקמשתתףכותרת: אני בטח אצטער על זה שאני שואל…
אבל מתי יהיו ציונים?דניאלקמשתתףכותרת: חחחחחח
אני מוכרח להגיד, זאת הייתה דוגמה משעשעת… איש א´, איש ב´ XYZ…מה שכן, אני חולק עליך.
אני חושב שהשאלות בתחרות ידעו לקלוע בול לשפות התכנות החשובות.
בואו נודה בזה, C/C++ היא(או שמא – הן?) השפה שהרוב המכריע מהמתכנתים המקצועיים עובדים עליה. מעבדי 80×86 ותואמיהן הן הרוב המכריע של המעבדים בשוק היום. פרוטוקול IP הוא ללא ספק פרוטוקול האינטרנט הנפוץ ביותר כיום(אבל בהחלט לא היחיד), מערכות וינדוס(ולינוקס למי שממש מתעקש) הן מערכות ההפעלה הנפוצות ביותר… אסמבלי של 8086 חשובה מאוד לא רק לכתיב קוד יעיל, אלא גם להבנה של מה קורה לקוד שלך אחרי שהוא מקומפל.ועם כל הכבוד לבחור שמתכנת עבור מעבדי מוטורולה, שהוא אולי מומחה בתחומו, התחרות הזאת צריכה לפנות אל הכלל, אל הנפוץ, אל הMainstream.
כל אחד הרי בוחר לו במה להתמקצע, כל שהתחרות(וכל תחרות, לא משנה איזה), יכולה לעשות, זה להחליט איזה מקצועות הכי חשובים לדעתם, לפי מה שמרבית האנשים מתמקצעים בהם.דניאלקמשתתףכותרת: ליוני, וDARKAI,
אני מסכים, בהחלט יש מקום לשאלות מהסוג הנ"ל, אבל לא כדי לתת יתרון לאנשים שלא רק מתכנתים, אלא דווקא בגלל שאחד הדברים שמאפיינים מתכנת טוב, זה שהוא לא רק יושב בתוך הבועה שנקראת Visual studio, אלא גם מבין מה קורה מסביבו, באיזה כלים להשתמש בכדי לשפר את העבודה שלו, וכו´.לגבי הCookie, בסופו של דבר, זה דווקא כן כלי תכנותי. זה נועד עבור מי שבונה אתר, שיוכל לשמור ולזכור מידע על המשתמש, על מנת שאח"כ, האתר יגיב בצורה "אינטראקטיבית" לגולש. גם בניית אתרים, עד כמה שבדקתי בפעם האחרונה, יש בו הרבה מן התכנות(לא, HTML לא נחשב לתכנות), בעיקר בצד השרת.
מתכנת בראש ובראשונה צריך לדעת להיות משתמש. לא כל אחד יכול להרשות לעצמו צוות של בודקים, שיחפשו את הבעיות בתוכניות שלו, וגם אז – על המפתח למצוא ולתקן הרבה מאוד שגיאות לפני שהוא נותן את התוכנית לבדיקה.
וכמובן, מעל לכל, התכונה הכי חשובה למתכנת, לפחות בעיניי, היא הסקרנות – הרצון המתמיד להרחיב ידיעות ולהבין יותר, ולא לקחת את מה שאומרים לך כעובדה מוגמרת. "וÀדÈרÇשÀתÌÈ וÀחÈקÇרÀתÌÈ וÀשÈאÇלÀתÌÈ הÆיטÆב"(דברים י"ג, ט"ו), למי שזוכר את הציטוט שהיה תלוי בתחרות האחרונה.
וכמובן, שאין דבר היותר מעיד על סקרנות, מאשר הרחבת אופקים, וידע שלא תמיד קשור באופן ישיר לתכנות.דניאלקמשתתףכותרת: קצת מידע היסטורי…
אכן, Debug לא מאפשר Push immediate.
הסיבה לכך די פשוטה – debug מותאם למעבדי 8086.
Push immediate קיים רק מאז ה80186, אבל בכל מקרה, אף אחד כאן לא הגביל את השאלה ל8086.מה שכן, אני מסכים עם ארקון, ההבדל של המחסנית הוא די ברור, לחפש את ההבדל באופרנדים, זה קצת לחפש בנרות… לשאלה כזאת יותר מתאים משהו כמו – מי יוצא דופן – AND OR XOR NOT.
דניאלקמשתתףכותרת: קצת מידע היסטורי…
אכן, Debug לא מאפשר Push immediate.
הסיבה לכך די פשוטה – debug מותאם למעבדי 8086.
Push immediate קיים רק מאז ה80186, אבל בכל מקרה, אף אחד כאן לא הגביל את השאלה ל8086.מה שכן, אני מסכים עם ארקון, ההבדל של המחסנית הוא די ברור, לחפש את ההבדל באופרנדים, זה קצת לחפש בנרות… לשאלה כזאת יותר מתאים משהו כמו – מי יוצא דופן – AND OR XOR NOT.
דניאלקמשתתףכותרת: אני בטוח שההורים שלי מאוד מודים לי על זה ש…
שאני לא שולח SMSים בכמות כזאת שתגרום לי לזכור את המקשים בעל פה.מה שכן, חבל שזה לא נעשה באנגלית אולי, יש את הPhone Dialer של windows, שמציג את המקשים של הטלפון, כולל האותיות שעליהן.
דניאלקמשתתףכותרת: אז זאת הייתה שאלה לגילוי רמאים???
אם הם שולחים את זה בSMS באמצע המבחן למישהו??דניאלקמשתתףכותרת: אני מניח שכן…
או סתם כדי לקשר את זה איך שהוא למחשביםדניאלקמשתתףכותרת: זה לא מדויק…
RET בהחלט יכול לקבל אופרנד – Displacment בן 2 בתים, שאומר לRET מלבד להוריד את הIP(או CS:IP עבור Far return) מהמחסנית, להוריד גם את הפרמטרים שניתנו לפונקציה.מתי משתמשים בזה? תלוי בCalling convention. בC, זה אחריות מי שקורא לפונקציה לנקות את הStack, אבל בstdcall למשל, זה באחריות הפונקציה.
אז אם כבר, POP הוא היוצא דופן, שכן הוא היחיד שלא מסוגל לקבל ערך מספרי כאופרנד.
דניאלקמשתתףכותרת: אור = פוטונים. לא משנה מי יוצר אותו…
גם בתותח אלקטרונים, אתה לא רואה את האלקטרונים, אלא את הפוטונים שנוצרים בעקבות פגיעת האלקטרונים בגז / משטח.דניאלקמשתתףכותרת: אני חושב באמת שjmp יותר "חזק"
RET/POP/PUSH הן פעולות על הStack.
JMP לא נוגעת בStack.JMP ו RET אמנם קופצות למקום אחר בקוד, אבל PUSH/POP לא.
הקטע של האוגר הוא נכון, אבל זה יותר תלוי במימוש של אינטל. אם הם היו מנסים לחסוך עוד קצת, בסוף היינו מגלים את עצמינו עם הוראות PUSH ו POP שמוכנות להשתמש אך ורק בeAX.
זה די דומה לאחת השאלות מתחרות קודמת:
MOV AX, 0
SUB AX, AX
ADD AX, AX
XOR AX, AX
מה יוצא דופן?
ברור ש3 מהם מקבלים AX,AX ורק אחד מקבל 0, אבל פונקציונלית – הקטע של האיפוס הוא המכריע.אגב, עוד שאלה דו-משמעית:
מה יוצא דופן:
Pipes
Mailslots
Copydata
Socketsגם כאן אפשר לחשוב על כל מיני דברים:
כולם כמובן דרכים ל Interprocess communication,CopyData הוא היחידי שתלוי בUser32, היחידי שיש בWindows אבל אין בUnix, היחידי שאי אפשר לתקשר באמצעותו עם תוכניות שנמצאות על מחשבים אחרים ברשת(בהנחחה שמשתמשים בNamed pipes כמובן)
מצד שני, יש את הנושא של החד כיווניות:
Sockets הם דו כיוונים
pipes הם דו כיווניים רק אם הם named pipes(fifo)
Copydata הוא דו כיווני רק אם יש לשתי התוכניות חלונות וMessage loop
וMailslots הם חד כיווניים – נקודה.ויש את כמובן את נושא הStreaming:
Mailslots ו copy data בנויות בצורה ברורה של שליחת הודעה(מעין datagram אם תרצו)
pipes נותנים stream,
וSockets – תלוי בפרוטוקול מעליו הוא יושב(UDP/TCP, או למי שרוצה להתחכם – אפשר גם Packet Sockets בUnix, שמטפלים בEthernet Packets).לדעתי לפחות ההבדל הגדול ביותר הוא בשימוש: CopyData הוא היחידי שנועד אך ורק לLocal IPC, בניגוד ל3 האחרים, שמאפשרים גם Network IPC.
דניאלקמשתתףכותרת: נסיון קלוש…
"אם ידידי צרצר מזמזם סדיר מי ימציא מיץ דרדס"
המשפט מלא בפלינדרומים.
ידידי, דיד, ידי*2, צרצ, רצר, מזמזם, זמז, מזמ*2, מי ימ, דרדזה גם מתקשר לרמז – 1800-800-800-TOP מזכיר במקצת מספר טלפון חינמי, וכנהוג בארה"ב, מחליפים את המספרים במילים שקלות לזכור. מבט קצר על מקשי הטלפון יתן את המספר 867, או בהקסה: 363 (גם פלינדרום)
מצד שני, זה נראה לי הניחוש הכי קלוש שאפשר לחשוב עליו, מקסימום, אני מקווה שהצלחתי להצחיק פה כמה אנשים
-
מאתתגובות