התגובות שלי בפורום
-
מאתתגובות
-
Tom Alsberg
משתתףכותרת: חישוב הנקודות
באמת תהיתי איך מחושבות הנקודות במבחן… כלומר – מהם המשקלים של השאלות השונות בציון. שאלות עם כוכבית מסומנת לידם משקלם גבוה יותר, אבל בכמה? וחוץ מזה – כל שאר השאלות "שוות" אותו דבר? או שזה יותר מורכב?
אם המידע הזה לא סודי (
) או משהו כזה, היה נחמד אם אנשי צוות CodeGuru יפרסמו את זה…כמו כן, נראה לי שכמה חודשים אחרי שלב ב´ כדאי היה לפרסם גם את התשובות הנכונות, שנדע יותר, ושנדע איפה טעינו…
Tom Alsberg
משתתףכותרת: כמות המספרים הראשוניים
דף מעניין (זה ש-TheWizard קישר אליו). לא ידעתי את רוב הדברים שם. ההוכחות לגבולות האלה נראות מורכבות…
נחמד איך אלה מהמאה ה-19 חישבו ראשוניים גבוהים כאלה…Tom Alsberg
משתתףכותרת: חלק מהשאלות
אני לא מצליח לפתוח את הדף עם השאלות (ש-Shai מסר קישור אליו – http://go.ariel.muni.il/noar/1.htm), אולי כשאצליח יהיה לי עוד מה להגיב.לגבי השאלה על יוצאת הדופן בין ההוראות ב-Assembly, עניתי שזוהי JMP, מכיוון שזו לא משנה את המחסנית או את אוגר המחסנית (ESP/SP). לא חשבתי על האפשרות של RET כי היא לא יכולה לקבל אוגר כ-Operand, אבל גם עכשיו אני מאמין יותר בתשובה שלי – JMP. זה נכון שחלק מהשאלות לא היו ברורות לגמרי, או שיכלה ליהיות יותר מתשובה אחת נכונה.
לגבי השאלה על יוצא הדופן בין Pipe/Socket/CopyData/MailSlot, עניתי שזהו CopyData, פשוט כי לא היה לי יותר מדי זמן לבדוק, ו-Pipe, Socket, ו-MailSlot הן צורות של IPC (Inter-Process Communication – תקשורת בין תהליכים) שהכרתי, ואת CopyData לא הכרתי.
עתה לגבי השאלה על אחוז המספרים הראשוניים בני 3 הספרות, אני השתמשתי בשורה ב-Bourne Shell של UNIX. (אמנם תלוי מעט בכלי של BSD, אך יעבוד על רוב המערכות – אצלי זה היה Linux). למי שהיה לו מזל של נגישות למערכת כזו בזמן הבחינה, זה פשוט יותר מתוכנית של עשרות שורות ב-C:
i=100; while [ i -lt 1000 ]; do echo $i | factor; i=`expr $i + 1`; done | grep ´^([0-9]*): 1$´ | wc -l
מזה קיבלתי תוך כמה שניות את כמות המספרים הראשוניים בין 100 ל-999 – 143. זה היה הכי קרוב ל-17% מבין התשובות האפשריות.
-
מאתתגובות